Mei: Werkplaats voor de nieuwe wereld

p_003456imageDe hele maand mei is bij de buren, Bureau Europa, een tentoonstelling en zijn er  workshops en lezingen. Alles in de lijn van het Landhuis en LBB.

Werkplaats voor de nieuwe wereld.

1 mei – 5 juli 2015
Wat maakt werk de moeite waard? Hoe geeft ons dagelijks handelen betekenis aan ons leven en aan onze fysieke omgeving?

Hedendaagse stedelijke sentimenten wijzen op een verlangen naar een lokaal, eerlijker, duurzaam en meer betekenisvolle wereld. De hipster die z’n eigen bier brouwt, de zelfgebreide trui van oma als status symbool en de hacker die meebouwt aan een open source project.

Maar wat is de relatie tussen het zelfgebrouwde bier en de zelfrijdende auto, tussen de heropleving van de ambachten en de razendsnelle ontwikkeling van geavanceerde robotica en kunstmatige intelligentie? Staan deze twee ontwikkelingen haaks op elkaar of liggen ze in het verlengde van elkaar?

Werkplaats voor de Nieuwe Wereld is een onderzoek naar het verleden, het heden, en de toekomst van werk. Hoe we werken bepaald onze fysieke en sociale omgeving. Door te kijken naar de toekomst van werk onderzoeken we de mogelijkheden van een duurzame en inclusieve wereld.

De Werkplaats voor de Nieuwe Wereld is enerzijds een installatie die de definitie van werk oprekt, de geschiedenis van werk herinterpreteert en een nieuwe toekomst van werk uitstippelt en anderzijds een twee maandelijks programma waarin we de Nieuwe Wereld testen en voorleggen aan hedendaagse denkers en doeners.

De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt met de steun het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, de gemeente Maastricht en de provincie Limburg.

Workshops en lezingen
Tijdens de looptijd van de tentoonstelling zullen er workshops en lezingen worden aangeboden. Zodra het programma compleet is, zullen we dit communiceren via onze website en Facebookpagina.

Werkplaats voor de Nieuwe Wereld is een project van Monnik in opdracht van Bureau Europa.
Monnik heeft zich opgesteld als een wetenschappelijk bureau dat zoekt naar een politieke partij. De Nieuwe Wereld gebeurt namelijk niet zomaar. Die maak je samen. We zoeken dus naar meedenkers en meedoeners!

Opening: De opening vindt plaats op 1 mei, de dag van de arbeid, van 17:00 – 19:00. Boris van der Ham zal de tentoonstelling openen. De tentoonstelling is te bezoeken van 1 mei – 5 juli.
Locatiie: Bureau Europa
Toegang: 1 euro